Tillagning 1. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form med kanter, ca 15x20 cm och sätt på ett värmetåligt fat. Olja in det lätt.
2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.
3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
8 kommentarer:
Mmmmmmm mums, det slank ner en ändå :)
Jasså, jag ser att ännu en avledande manöver har fått dig från uppsatsen några timmar, och en god manöver ser det ut att vara också.
Kommer gärna och smakar, nån gång i januari :(
Jag ägnar mig alldeles för mycket åt vera... sorry, entrén ;)
Kan man få recept tack:)
Recept Fransk kola
400gram Mörk choklad
1,5dl Socker
2dl Grädde
0,75dl Honung
Tillagning
1. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form med kanter, ca 15x20 cm och sätt på ett värmetåligt fat. Olja in det lätt.
2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.
3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
Varsågoda Hoppas det smakar :)
Receptet Kommer från tasteline
Nej nu jävlar! Imorgon är det jag som åker till affären och köper mörk choklad, grädde och honung!
/fil.mjölk. EB
I morgon ska jag och min kringelikrångel göra julgodis:) Mmmmmmm:)
bloggamerakattis!
Kan avslöja att kolan jag gjorde efter ditt recept blev det mest uppskattade julgodiset hemma!
Skicka en kommentar