torsdag 26 februari 2009

Mat mat mat, att njuta eller inte njuta det är frågan.

Halli hallå!
Just hemkommen från den indiska restaurangen Kashmir! Proppmätt och otroligt nöjd. Jag åt vitlöksmarinerat lamm med massa goda såser och självklart vitlöksnaan och ost naan till. Mums mums mums. Avslutade med en mango cremé brylé och chai te och kunde inte lämna en enda smula kvar av någonting. Det känns i magen och andedräkten är så där mysigt vitlökig :P

Det är verkligen en lyx att kunna gå ut och äta ibland, och det blir snart igen faktiskt, ska ut och äta Italienskt på lördag tillsammans med A, ska bli kul, så sällan vi träffas numera så ska bli kul att äntligen göra nåt bara hon och jag :)

Jag började lyxet redan igår med att ta fram lite lax och räkor ur frysen, räkor är verkligen lyx för mig som varit fattig student så länge så när jag väl har räkor i min frys så vill jag ju vänta med att äta dem tills jag får ett speciellt tillfälle... men hur ofta kommer de där speciella tillfällena då? Kanske när man tar sig dem istället för när man planerar dem? Nåväl, jag bestämde mig för att trots att detta inte var någon särskilld kväll så var väntan över, räkorna skulle ätas upp och därmed basta. Ja för det var verkligen dags, eller faktum var att det var för sent... räkorna var frostskadade och smakade bara konstigt, åt inte en enda för att inte riskera nåt. Hur ofta har inte detta hänt mig, frostskador är nog det vanligaste... näst efter mögel på pappas hemmagjorda pumpachutney eller mammas ljuvliga hallonsylt. Varför kan man inte tillåta sig att njuta när man kan istället för att vänta på rätt tillfälle.

Det här kan ju appliceras på mer än bara mat, njuter jag av varje dag och gör det bästa utav den? Eller väntar jag bara på att de goda dagarna skall komma... sen?
Lever jag som varje dag var den sista, eller som jag har hela långa livet på mig?
Tja det är tydligen så att det är det sistnämnda, kanske dags för mig att börja leva mer i nuet och njuta av det jag faktiskt har just nu!

Nåja ibland måste man ju göra tråkiga saker också och ibland måste man kanske äta sånt man inte gillar så värst för att faktiskt få näring i sin kropp.

Här kommer en liten utmaning från Fatima där jag kommer lista lite grejjer jag iallafall hoppas att jag slipper äta så mycket av i livet. :)

Utmaningen går ut på: äcklig mat!

Man skriver ned vad den man fått utmaningen från inte vill äta, och så skriver man vilket av dessa 5 man själv skulle kunna tänka sig att mumsa på.... Sen ska man då själv skriva ned 5 maträtter man själv aldrig skulle äta, enkelt!

Detta var vad Fatima inte ville äta:
1.Pölsa-det både ser och luktar illa, vem kom på denna "maträtt"?
2.Tunga-det räcker med att titta på den så vänder det sig i magen!
3.Friterade insekter-att de äter detta som delikates i Thailand är för mig obegripligt!
4.Haggis-har bara hört att detta ska smaka riktigt illa, vill inte ens prova!
5.Bruna bönor-de smakar ju bara socker!!!! Bläää å fy....

Hmm ja det var ju rätt äckligt faktiskt alltihop, tungan är tradition vid Fasters julfester och jag snor alltid bara åt mig av svampsåsen och potatismoset som hör till istället. :)
Jag tänkte att om det bara fanns dessa maträtter kvar på jorden så kanske jag trots allt skulle välja insekterna, jag har hört att de faktiskt är rätt näringsrika och vem vet det kan ju vara godare än vad man tror. Så, jag ska försöka att komma på helt andra maträtter nu, men det är inte helt lätt eftersom jag håller med. Men försöka duger väl :)

Vad jag inte vill äta:
1. Grisfötter i gelé -ännu en galen tradition inom den Marklundska släkten och det kommer flera.
2. Surströmming -Jag minns sommrarna då släkten samlades kring denna fasansfulla ruttna fisk... jag är förvånad över att jag inte hoppade i sjön.
3. Levergryta -Det finns iallafall vissa smaklökar som gått i arv, Pappa avskyr det lika mycket som jag.
4. Janssons frestelse -Den där jävla Janson, frestar med en potatisgratäng och så smakar den som gympadojja.
5. Brysselkål -Huga som att äta aluminiumfolie ungefär, så illa minns jag det.

Känn dig utmanad ;)

1 kommentar:

Perny sa...

När du ändå är igång så har jag en fråga till dig. http://theperny.blogspot.com/2009/03/min-handvaska.html

Det där med att man sparar till ett speciellt tillfälle känner jag igen på samma sätt som att spara för att det är ju trist att slänga. Man ställer lydigt in saker i kylen som man vet att ingen vill ha för det känns ju så trist att slänga icke dålig mat. Så efter att det stått och tagit plats i fyra dar så åker det ut i alla fall.