fredag 24 juli 2009

I väntan på London!

Ikväll skulle jag vara i västerås, för att hälsa på en vän och för att vara i rätt stad för avresa mot Landet där tepes egen skönhet bor!
Det blev inte så, får inte tag i vännen men väntar tålmodigt på att ta tåget till gurkstaden imorgonbitti istället!

Försöker komma på om det fanns en mening med att jag blev kvar, var det något jag hade glömt?

En sak kom jag på iallafall. Jag hade inte hunnit rensa kantarellerna jag plockat i veckan och det vore ju en finfin present från lilla Sverige :)

Så här har rensats kantareller och nu börjar jag bli rastlös... kan inte riktigt vänta och sova... Tänk om jag har glömt att jag ska till London imorgonbitti och ligger o drar mig i semesterdvalan...
Nåja knappast troligt men.

Semestern hittils har inneburit att jag blivit med Soffa och lite annat från min farmor. Tycker det blir riktigt fint med tavlan från myrorna också som ska upp på väggen snart...


Efter att pappa lämnat av möblerna åkte vi tillsammans upp till torpet. Där var det myggigt, men mysigt. Efter torpet åkte vi upp till Umeå och firade systeryster och firade hennes 30års dag :)
Valdemar och lilla Hedvig är helt underbara, längtar redan till nästa gång. Man hinner ju inte med när de bor sådär ruskigt långt bort! Rätt var det var bar det av hemmåt igen, men det var rätt skönt att fara hem och på hemresan unnade vi oss en lyxig middag vid högakustenbron. Riktigt härligt :)

Hemma i Öret igen hälsade jag så fort jag bara kunde på Anna i hennes fina hus, det byggs o fixas o donas och är alltid nåt nytt när man kommer. Sånt är kul o se :) Härligt också att se deras lilla sommarkille springa omkring med skrubbsår på knäna och bus i blicken!

Något jag tänkt länge på att göra är att ta en cykelsemester. Och i år blev det äntligen av, visserligen utan tält o så. Men långt cyklade jag iallafall :)

Jag cyklade till Kollo strax utanför Askersund som alltså ligger ca 7mil härifrån. Blev 6h dit och 5h hem. I hopp om att ta lite vackra naturbilder tog jag med mig min kamera... som tyvärr blivit dränkt i Oboy en gång, vilket betyder att inte alla funktioner fungerar längre, tex radera knappen. Så eftersom jag glömt tanka ur den innan blev det tyvärr bara bild på första badplatsen jag doppade mig vid. Det var faktiskt en riktigt härlig sommardag att cykla längs små grusvägar kantade med extrema mängder smultron och bara möte någon gång i timmen.
Omedvetet och turligt nog hade jag prickat in kollos höjdpunkt, Småstjärnorna! Så det kom en massa andra gamla kollojobbare dit också förutom alla som redan fanns där. Det härliga med småstjärnorna på kollo är att ungdomarna verkligen får vara precis dem de är! Alla får precis lika rungande applåder även om de bara står och mimar i micken, eller danser yvigt runt på scenen i deras eget glädjerus! Kollo är verkligen underbart! Det som är sorgligt med kollo är att det finns de unga liv där som tyvärr inte kommer bli så långa. Förra året fick vi höra att en av tjejerna som var där året innan hade gått bort. Hennes hjärta hade inte orkat mer. Det är tungt, men det gör arbetet vi gör så mycket mer värdefullt också! Nästa år tror jag inte att jag kan hålla mig från att jobba där igen!

Nu borde katten sussa så hon orkar ta tidiga tåget imorgon!
Adjöken sverige, vi ses igen nästa vecka!

*puss* /Katten

1 kommentar:

Alex sa...

Vad härligt det låter!